top of page
VACSORA & QUIZNIGHT (1).png

RENDELJ HAGYOMÁNYOS ÍZEKET A KARÁCSONYI ASZTALRA

Bár karácsonykor sokan ragaszkodunk a hagyományos ízekhez, valljuk be, az évek óta ugyanúgy elkészített klasszikusok néha unalmassá válhatnak. Ráadásul a hosszú órák a konyhában sem mindig a legkellemesebb részei az ünnepi készülődésnek. Erre kínál a SIMALIBA Belvárosi Csárda egy remek megoldást.

pa_ettermek_hete_2024_025.jpg

PONTYHALÁSZLÉ - 4 500 Ft 

A halászlé titka a legjobb minőségű hal és a fűszerpaprika. Ehhez hűen sziki ponttyal és fajszi púder állagú halászlé paprikával dolgozunk.

Csomag tartalma
400ml kész halászlé, 2x80g írdalt főtt ponty filé, 50g hőkezelt haltej

Elkészítési mód
Csak kiforralni kell! Önnek csak ropogós kenyérről vagy főtt gyufatésztáról kell gondoskodnia.

POY_5483.jpg

KONFITÁLT LIBACOMB - 4 500 Ft

A gondosan fűszerezett combokat hosszú órákon át fűszeres libazsírban konfitáljuk, hogy vajpuha és ízes legyen.


Csomag tartalma

Vákuum tasakban egy darab hízott libacomb (nyers tömege 500g) és kb. 50g ízes libazsír.

Elkészítési mód

A zacskót forrásban lévő vízbe kell dobni és további melegítés nélkül hagyni benne 5-10 percet. Ezalatt a zsír megolvad és a combot könnyedén ki tudjuk emelni egy tepsibe. (A zsírt érdemes megmenteni)
A combot 200 Celsius -ra előmelegített sütőben légkeverés mellett piros ropogósra sütjük. Ez sütőtől függően 10-20 percet vesz igénybe.

POY_5470.jpg

FOGAS FILÉ - 3 500 Ft

Mára már kuriózum, ha olyan fogasfilét tálalhatunk a karácsonyi asztalra, aminek a bőre ropogós, a halhús pedig hófehér, ízes, szaftos és újnyi vastag. Ebben az esetben a siker szinte garantált!


Csomag tartalma

Vákuumtasakban egy vagy két darab kíméletesen hőkezelt bőrös fogas filé 180g/adag méretezéssel. 

Elkészítési mód

Egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajon kell a hal bőrét felpirítani (kb. 3-4 perc), ezalatt a hal is átmelegszik, más beavatkozást nem igényel. (kevés vajjal locsolgatva a befejezés előtt még izgalmasabbá teszi)

POY_5494.jpg

BÉKÉSI TÖLTÖTT KÁPOSZTA FÜSTÖLT OLDALASSAL - 3 000 Ft

A békési töltött káposzta savanyított levélbe töltött és fűszeres ízvilágú, alapanyaga a sertésdagadó. Az apró káposzta tejföllel dúsított és minden adag egy darab füstölt főtt oldalast is tartalmaz, amit összepároltunk az étellel. 


Csomag tartalma

A vákuumtasakba 2x100g töltelék, egy darab csontos füstölt oldalas és kb. 300g aprókáposzta kerül.

Elkészítési mód

A vákuumtasakot vízzel elárasztott lábasban kell gyöngyözve melegíteni kb. 15 percig és ezután tálalható.

POY_5445.jpg

KAKUKKFÜVES SÜLT PARÁZSBURGONYA KONFITÁLT FOKHAGYMÁVAL - 1 400 Ft

A sütni való burgonyát alaposan megmossuk, majd felezzük és gazdagon fűszerezzük. A fokhagyma gerezdekkel együtt sütőben sütjük készre szőlőmag olaj felhasználásával. Mindkét köret jól illeszthető a libacombhoz és a fogashoz is egyaránt. 


Csomag tartalma

A vákuumtasakba 300g burgonya köret kerül, ami egy bőséges adagot jelent.

Elkészítési mód

A vákuumtasakot vízzel elárasztott lábasban kell gyöngyözve melegíteni kb. 10 percig és ezután tálalható vagy akár serpenyőben/ sütőben is regenerálható.

RENDELÉS MENETE ÉS TUDNIVALÓK

  • Rendelést leadni e-mailen az info@simalibacsarda.hu címen, telefonon a +36 30 080 44 44 számon, vagy személyesen az étteremben lehetséges.

  • E-mailen keresztül történő rendelés esetén munkanapokon 24 órán belül válaszolunk.

  • Átvétel és fizetés: December 23.-án nyitvatartási időben és 24.-én 15:00 óráig.

simaliba footprint pattern

Az ajánlat a készlet erejéig érvényes. A megrendelés kizárólag az étterem által írásban visszaigazolt és megerősített formában tekinthető véglegesnek. Az étterem fenntartja a jogot arra, hogy a rendelés értékétől függően előleg megfizetését kérje. Ebben az esetben a megrendelés véglegessé csak az előleg beérkezését követően válik. A visszaigazolt megrendelések nem mondhatók le, és az átvétel elmulasztása nem mentesít a megrendelés ellenértékének megfizetése alól. Az étterem fenntartja a jogot, hogy az ajánlatot előzetes tájékoztatás nélkül módosítsa vagy visszavonja.

bottom of page